Dr. Gaye Öz ESMERAY (Phd)

2000-2004 yıları arasında Hacettepe Üniversitesi ile afiliye çalışan Bülent Ecevit üniversitesinde Hemşirelik fakültesini tamamladı. Mezun olduktan hemen sonra önce Londra’da, Bromley College’de mesleki dil eğitimi, ardından Health and Social Care konusunda eğitim aldı (2004-2007). Londra’da bulunduğu süre içinde üç farklı Nursing Home’da Geriatri hemşireliği yaptı.

2008-2010 yılları arasında Beykent Üniversitesinde Hastane ve Sağlık kurumları yöneticiliğimaster programını tamamladı. İlk özel kurum tecrübesi olan Özel Acıbadem Huzurevleri’nde sorumlu müdür olarak çalıştı. Ardından, GAYA Bakım Evleri Bostancı Şubesinin direktörlüğünü ve hemşirelik hizmetleri koordinatörlüğünü üstlendi (2010 – halen). Türkiye’de uygulamada olmayan ancak yaşlı bakımında önemli olan SubkutanHidrasyon uygulamalarını yerinde gözlemlemek için Almanya ve İngiltere’de çalışmalar yaptı ve sertifika aldı.

Dönüşünde Türkiye’de bir ilk olan ‘subkutanhidrasyon’ uygulamasını Doktora konusu olarak seçti (2013-2017 Haliç Üniversitesi). Aktif olarak Geriatrik bakım hemşireliği ve yöneticiliği yapmakta olan Gaye Öz Esmeray,Türkiye’de gelişmemiş olan Yaşlı bakım konusunda öncülük eden birçok Geriatri kongresine katıldı ve sertifikalar aldı. Lefke Avrupa Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmalarına devam etti.

Doktora eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Bilim Üniversitesi FloranceNightingale Hemşirelik Yüksekokulunda Öğretim üyesi olarak başladıve bir yıl hemşirelik esasları dersin yürütücülüğünü üstlendi. Şuanda Mudanya Üniversitesi Hemşirelik Esasları Anabilim dalında öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir. Aynı zaman da, pek çok üniversite de yaşlı bakımı konusunda eğitimler vermekte ve konuşmalar yapmaktadır.Evli ve dünya tatlısı bir kız çocuğu annesidir.