Geri Dön
  • Eğitim İçeriği

• Eğitmenler

Kurs Bilgisi

TÖMERKENT bünyesinde açılan Çocuklar için İngilizce kursları, Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı’na (CEFR) uygun olarak Beginner, Pre-Intermediate ve Intermediate seviyelerinde düzenlenir. Program, her bir kur 12 hafta boyunca süren 96 saatlik eğitimden oluşur. Bu sistemde dilin 5 beceri alanında (okuma, yazma, dinlediğini anlama, konuşma ve iletişim kurma) öğrencilerimizin ulaşmaları gereken hedefler öncesinden belirlidir.

Erken yaşlarda yabancı dil öğrenmenin önemi hayli büyüktür. Erken yaşta alınabilecek İngilizce eğitimi, çocukların yabancı dil öğrenme becerisinin gelişmesine katkı sağlayacak ve gelecekte kariyerlerini daha sağlam temeller üzerinde inşa edebilme olanağı sunacaktır.

Çocuklara özel hazırlanan 7-10 yaş ve 11-15 yaş İngilizce kurslarının amacı ilk olarak çocuklara yabancı dil eğitimini sevdirmektir. Bunun yanı sıra İngilizceyi öğrenci merkezli bir eğitim programı haline getirmek ve İngilizceyi sadece ders olmaktan çıkarmak hedeflenmektedir. Dolayısıyla eğitim müfredatı, çocuklara İngilizceyi sevdirecek şekilde, oyun ağırlıklı ve onların seviyelerine uygun olarak hazırlanmaktadır.

Öncelikle, eğitim almak isteyen çocukların İngilizce dil seviyelerini ortaya çıkan ve ilgili yaş gruplarına özel olarak hazırlanan Çocuklar için İngilizce Seviye Belirleme Sınavı uygulanmaktadır. Ortaya çıkan sonuçlar neticesinde seviye sınıfları oluşturulur.

Aynı zamanda isteyen öğrenciler için sınıf ortamından ziyade birebir İngilizce Özel Ders programı da bulunmaktadır.

Kimler Katılabilir?

7-10 aralığı ve 11-15 yaş aralığında oluşturulan eğitim programlarından uygun olanına çocuğunuzun kaydını yaptırabilirsiniz. Sınıflarımız, yaş gruplarına ve seviye belirleme sınavında alınan dereceye göre belirlenmektedir.

Ders Günleri ve Saatleri

Hafta İçi Öğleden Sonra Kursları

• Pazartesi: 16.00-19.00 (3 saat)
  • Çarşamba: 16.00-19.00 (3 saat)
  • Perşembe 16.00-18.00 (2 saat)

Hafta İçi Akşam Kursları

• Pazartesi: 19.00-22.00 (3 saat)
  • Çarşamba: 19.00-22.00 (3 saat)
  • Perşembe 19.00-21.00 (2 saat)

Hafta Sonu Kursları

• Cumartesi: 10.00-14.00 (4 saat)
  • Pazar: 10.00-14.00 (4 saat)

Kurs İçeriği

Her seviyede toplam 96 saat eğitim vardır. Dil bilgisi, okuma, dinleme, konuşma ve yazma alanlarında, İstanbul Kent Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim kadrosu ve alanında deneyim sahibi eğitmenler tarafından dersler verilmektedir.

Katılımcıların bir üst kura geçebilmesi için kur içi değerlendirmeleri başarıyla tamamlaması ve 12 haftalık dönemin sonunda yapılacak sınavdan geçer not almaları gerekmektedir.

İstanbul Kent Üniversitesi öğrencisi ve personeli indirimi (%15) ile kardeş indiriminden (%5) faydalanmak için üniversitemize şahsen başvurarak kaydolmanız gerekmektedir.

Manolya Sungur

• Kontenjan