Prof. Dr. Burak MİL
Öğrenim Bilgisi
Doktora - 2006 - 13 / Haziran / 2012 : ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (DR)
Tez adı: Alan Algısının Turistlerin Yemek Deneyimi Memnuniyetine Etkileri (2012) Tez Danışmanı:(ATİLA YÜKSEL)
Yüksek Lisans - 2003 - 2006 : MERSİN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (YL) (TEZLİ)
Tez adı: Turizm Endüstrisinde İş Görüşmelerinin Aday Açısından Değerlendirilmesi (2006) Tez Danışmanı:(MUSTAFA TEPECİ)
Lisans - 1998 - Mayıs / 2003 MERSİN ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK BÖLÜMÜ
Akademik Görevler
Doçent - İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ/SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PR. (TAM BURSLU))
Doçent - 2017 - 2019 - İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ/UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU)
Yardımcı Doçent - 2014 - 2017 - İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ/UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ)
Öğretim Görevlisi (DR) - 2013 - 2014 - University of South Florida/COLLEGE OF HOSPITALITY AND TECHNOLOGY LEADERSHIP/TURİZM)
Öğretim Görevlisi : 2017 - 2013 - ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ/DİDİM MESLEK YÜKSEKOKULU/OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ)
Araştırma Görevlisi - 2004 - 2007 : MERSİN ÜNİVERSİTESİ/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK BÖLÜMÜ)
YÖNETİLEN TEZLER
Yüksek Lisans
2022
1. HASKOL TAN, (2022). Sosyal Medya İstihbaratı ile Twitter Gündemlerinin PANAS-T Ölçeğine Göre İncelenmesi, Milli Savunma Üniversitesi->Atatürk Stratejik Araştırmalar ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü- >İstihbarat Çalışmaları Ana Bilim Dalı (Devam Ediyor)
2020
2. KARTAL FATİH, (2020). Otel işletmelerinde kullanılan anahtar performans göstergelerinin iş verimliliği açısından değerlendirilmesi, İstanbul Arel Üniversitesi->Lisansüstü Eğitim Enstitüsü->İşletme Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)
2019
3. RAHGOZAR MILAD, (2019). İranlı turistlerin destinasyon seçimini etkileyen faktörler: Van ilinde bir araştırma, İstanbul Arel Üniversitesi->Sosyal Bilimler Enstitüsü->İşletme Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)
4. HEPSEVİM AYDIN, (2019). Otel çalışanlarının kariyer planlama hedeflerinin incelenmesi: İstanbul ili örneği, İstanbul Arel Üniversitesi->Sosyal Bilimler Enstitüsü->Diğer (Tamamlandı)
2018
5. ÖRNEK ERHAN, (2018). Bithynia'dan Prusias'a Osmanlı'dan günümüze Bursa yöresi mutfak ürünleri: Otel menülerinde kullanım düzeyi üzerine bir araştırma, İstanbul Arel Üniversitesi->Sosyal Bilimler Enstitüsü->İşletme Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)
2017
6. DALKILIÇ GÜLŞAH, (2017). Otel işletmelerinde rekreasyon ve boş zaman değerlendirmeleri: Yönetimsel bir yaklaşım, İstanbul Arel Üniversitesi->Sosyal Bilimler Enstitüsü->İşletme Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)
7. DENİZ GİZEM, (2017). İnternet üzerinden turizm ürünü satın alma davranışları: X kuşağı üzerine bir araştırma, İstanbul Arel Üniversitesi->Sosyal Bilimler Enstitüsü->İşletme Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)
8. EVİN DİLAN, (2017). 2003-2016 yılları arasındaki terör eylemlerinin Türkiye'ye Turistik talep üzerine etkisi: Marmara, Ege ve Akdeniz bölgeleri arasında karşılaştırmalı bir yaklaşım, İstanbul Arel Üniversitesi->Sosyal Bilimler Enstitüsü->İşletme Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)
Projelerde Yaptığı Görevler:
1. Pine Avenue Edible Garden Products, Diğer (Uluslararası), Uzman, ECHO ve University of Florida, 02/08/2013 - 18/11/2013 (ULUSLARARASI)
İdari Görevler
Bölüm Başkanı - 2019 : İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ/SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PR. (TAM BURSLU)
Yönetim Kurulu Üyeliği - 2015 : İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ/UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU
Dekan Yardımcısı - 20.11.2019-09.01.2022 : İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ/SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ
Bölüm Başkanı - 2017 - 2019 : İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ/UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ
MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı - 2015 - 2019 : İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ/UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU
MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı - 2010 - 2013 : ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ/DİDİM MESLEK YÜKSEKOKULU
Yönetim Kurulu Üyeliği - 2010 - 2013 : ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ/DİDİM MESLEK YÜKSEKOKULU
Dersler
2022-2023
Lisans
- Professional Cuisine-II - İngilizce - 4
- Profesyonel Mutfak Uygulamaları II - Türkçe - 4
Yüksek Lisans
- Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği - Türkçe - 3
Doktora
- Gastronomide Teknolojik Gelişmeler - Türkçe - 3
- Sosyal Bilimlerde İleri Araştırma Yöntemleri - Türkçe - 3
Lisans
- İspanyol Mutfağı Uygulamaları - Türkçe - 4
- Professional Cuisine-I - İngilizce - 4
- Türk Mutfağı Uygulamaları - Türkçe - 4
- Profesyonel Mutfak Uygulamaları-II - Türkçe - 4
Yüksek Lisans
- Karşılaştırmalı Mutfak Kültürleri ve Uygulamaları - Türkçe - 3
- Araştırma Yöntemleri ve Bilim Etiği - Türkçe - 3
- Biyoistatistik - Türkçe - 3
- Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği - Türkçe - 3
2020-2021
Lisans
- Mutfak Terminolojisi ve Matematiği - Türkçe - 3
- Gıda Teknolojisi - Türkçe - 3
- Yiyecek İçecek Servisi Teknikleri - Türkçe - 3
- Profesyonel Mutfak Uygulamaları-I - Türkçe - 4
- Ekmek ve Unlu Mamuller - Türkçe - 4
- Fransız Mutfağı Uygulamaları - Türkçe - 4
Yüksek Lisans
- İleri Araştırma Yöntemleri - Türkçe - 3
Eserler
Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler:
- DENK ERKAN, SANALAN BİLİCİ NİLGÜN, MİL BURAK (2021). Georaphically Marked Product Preception of Tourism Students A Research in Erzurum. Journal of Islamic Financial Studies (Yayın No: 7498175)
- DALKILIÇ GÜLŞAH,MİL BURAK (2017). Otel İşletmelerinde Rekreasyon ve Boş Zaman Yönetimi: Sahil Otelleri Örneği. Journal of Interpretation Management and Method (JIMM), 5(1), 29-42. (Yayın No: 3614712)
- DENK ERKAN,MİL BURAK (2016). Erzurum Oltu İlçesinin Kırsal Turizm Potansiyeli ve Yerel Halkın turizm Algılamaları. International Journal of Social and Economic Sciences, 6(2), 7-15. (Yayın No: 4159341)
- MİL BURAK,ALBAYRAK ASLI,TOKER MEHMET EMRE (2015). Çatalca Bölgesinin Kırsal Turizm Potansiyeli ve Bölge Halkının Kırsal Turizme İlişkin Görüşleri. International Journal of Social and Economic Sciences, 5(1), 61-68. (Yayın No: 1694720)
- MİL BURAK,DENK ERKAN (2015). Erzurum Mutfağı Yöresel Ürünlerinin Otel Restoran Menülerinde Kullanım Düzeyi Palandöken Örneği. International Journal of Social and Economic Sciences, 5(2), 1-7. (Yayın No: 1694725)
B. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında (proceedings) basılan bildiriler :
- MİL BURAK,TEZEL MUSTAFA (2019). Menü Planlaması ve Fiyatlandırma Yöntemleri: İstanbul A la Carte Restoranları Uygulaması. 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, 1(1), 239-249. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:5704718)
- TEPECİ MUSTAFA,MİL BURAK (2016). Antalya sahil otel restoranlarında çalışan hırsızlığı örgütsel adalet algılarının etkisi. 3rd International Congress of Tourism & Management Researches. Antalya, 407-425. (Tam Metin Bildiri/)(Yayın No:2955860)
- MİL BURAK,KÜÇÜKALTAN DERMAN (2015). Aynı Sofrada İki Ülke Mi Türk ve Yunan Mutfaklarının Karşılaştırmalı Analizi. I. Avrasya Uluslararası Turizm Kongresi: Güncel Konular, Eğilimler ve Göstergeler, 1, 372-382. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:1694745)
- TEPECİ MUSTAFA,MİL BURAK (2007). Applicant Reactions to Employment Interviews in the Hotel Industry. Third International Conference on Business, Management and Economics (ICBME), 173-191. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:1098406)
- TEPECİ MUSTAFA,MİL BURAK (2005). Applicant Reactions to Employment Interviews in the Coastal Hotels in Turkey. International Congress on Coastal Marine Tourism(1), 445-455. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:1098405)
C. Yazılan ulusal/uluslararası kitaplar veya kitaplardaki bölümler:
C2. Yazılan ulusal/uluslararası kitaplardaki bölümler:
- The Evaluations and Researches in Social Sciences and Humanities, Bölüm adı:(VIRTUAL REALITY IN GASTRONOMY: EVALUATION OF REALITY THEORIES) (2021)., NEGÜZEL FATİH KÜRŞAT, MİL BURAK, Livre de Lyon, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 410, ISBN:978-2-38236-187-0, İngilizce(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 7695697)
- Dünya Mutfak Kültürleri, Bölüm adı:(İngiliz Mutfağı) (2020)., ERDOĞAN TANER, MİL BURAK, BETA BASIM YAYIM, Editör:Nilüfer ŞAHİN PERÇİN, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 391, ISBN:978-605-242-880-1, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 6920385)
- Profesyonel Aşçılık, Bölüm adı:(Etleri ve Av Etlerini Pişirme) (2019)., MİL BURAK, Nobel Yayıncılık, Editör:Denizci, Elif, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 1026, ISBN:9786059746939, Türkçe(Kitap Tercümesi), (Yayın No: 5704678)
- Gastronomi Olgusuna Sosyolojik Bakış, Bölüm adı:(Kültürel Sermaye Birikimi Olarak Gastronomi) (2019)., MİL BURAK, Detay Yayıncılık, Editör:Avcıkurt, Cevdet Sarıoğlan Mehmet, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 119, ISBN:9786052541623, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 5704657)
- Turizmde Güncel Konu ve Eğilimler II, Bölüm adı:(Turizmde Dijital Teknoloji) (2018)., GENÇER KANSU,MİL BURAK, Detay Yayıncılık, Editör:Aydın Şule, Boz Mustafa, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 424, ISBN:978-605-254-042-8, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 4885722)
- Afrika Politikası: 21. Yüzyılda Güvenlik, Refah ve Demokrasi Arayışı, Bölüm adı:(Güvenlik ve Afrika Turizminin Değişen Yüzü) (2017)., MİL BURAK,KÜÇÜKALTAN DERMAN, Beta Yayıncılık, Editör:Hasret Çomak, Caner Sancaktar, Huriye Yıldırım Çinar, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 893, ISBN:9786053338444, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 4168696)
- Menü Yönetimi, Bölüm adı:(Menü Türleri) (2016)., MİL BURAK,KÜÇÜKALTAN DERMAN, Anadolu Üniversitesi, Editör:Yılmaz Hakan, Türkçe(Ders Kitabı), (Yayın No: 2724358) 7. Turizm Konaklama ve Seyahat İşletmeciliği, Bölüm adı:(Çekim Yerleri ve Eğlence Merkezleri) (2016)., MİL BURAK, Nobel Akademik Yayıncılık, Editör:Tuna, Muharrem, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 408, ISBN:978-605-320-296-7, Türkçe(Kitap Tercümesi), (Yayın No: 1694776)
- Yiyecek İçecek Yönetimi, Bölüm adı:(Yiyecek İçecek Endüstrisinde Yeni Trendler) (2016)., MİL BURAK, Anadolu Üniversitesi, Editör:Doğdubay Murat, Sezerel Hakan, Türkçe(Ders Kitabı), (Yayın No: 2705941)
- Dünya Mutfakları I, Bölüm adı:(Meksika Mutfağı) (2016)., MİL BURAK, Anadolu Üniversitesi, Editör:Yılmaz Hakan, Türkçe(Ders Kitabı), (Yayın No: 2705886)
- Dünya Mutfakları I, Bölüm adı:(Orta ve Kuzey Amerika Mutfağı) (2016)., MİL BURAK, Anadolu Üniversitesi, Editör:Yılmaz Hakan, Türkçe(Ders Kitabı), (Yayın No: 2705907)
- Global Issues and Trends in Tourism, Bölüm adı:(Casino Gaming Tourism: A Case of Macau) (2016)., MİL BURAK,KÜÇÜKALTAN DERMAN, St. Kliment Ohridski University Press, Editör:Cevdet Avcıkurt, Mihaela S. Dinu, Necdet Hacıoğlu, Recep Efe, Abdullah Soykan, Nuray Tetik, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 9, ISBN:978-954-07-4138-3, İngilizce(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 4166976)
- Temel Mutfak Teknikleri II, Bölüm adı:(Besin İşleme ve Saklama Yöntemleri) (2016)., MİL BURAK, Anadolu Üniversitesi, Editör:Zencir Ebru, Türkçe(Ders Kitabı), (Yayın No: 2724299)
- Yöresel Mutfaklar, Bölüm adı:(Marmara Bölgesinin Yöresel Mutfağı) (2016)., MİL BURAK, Anadolu Üniversitesi, Editör:Zencir Ebru, Türkçe(Ders Kitabı), (Yayın No: 2724329)
- Tourism Environment and Sustainability, Bölüm adı:(Basic Motivators and Hierarchical Model of Gastronomy Tourism) (2015)., MİL BURAK, St. Kliment Ohridski University Press, Editör:Avcıkurt Cevdet, Dinu Mihaela Sofia, Hacıoğlu Necdet, Efe Recep, Soykan Abdullah, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 779, ISBN:978-954-07-4021-8, İngilizce(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 1694740)
- Uluslararası Güvenlik Yeni Politikalar Stratejiler ve Yaklaşımlar, Bölüm adı:(Terör ve Turizm) (2015)., KÜÇÜKALTAN DERMAN,MİL BURAK, Beta Yayınları, Editör:Çomak Hasret, Sancaktar Caner, Demir Sertif, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 854, ISBN:978-605-333-536-8, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 2620740)
- Yiyecek İçecek Servisi, Bölüm adı:(Serviste Kullanılan Yeni Teknikler) (2015)., MİL BURAK, Beta Yayınları, Editör:Küçükaltan, Derman, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 224, ISBN:978-605-333- 382-1, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 1694756)
- Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler Kavramlar Yaklaşımlar Başarı Hikayeleri, Bölüm adı:(Yeme Ortamı ve Etkileri) (2014)., MİL BURAK, Detay Yayıncılık, Editör:Osman Nuri Özdoğan, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 226, ISBN:9786054940523, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 1098403)
- Tourist Satisfaction and Complaining Behavior Measurement and Management Issues in the Tourism and Hospitality Industry, Bölüm adı:(Do We Need to Change the Research Perspective to Better Understand Customer Dissatisfaction? How Could It Be?) (2008)., MİL BURAK,YÜKSEL
- ATİLA, Nova Science Publishers, Editör:Yuksel, Atila, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 318, ISBN:978-1-60456-002-2, İngilizce(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 68179)
- Nitel Araştırma Neden Nasıl Niçin, Bölüm adı:(Nitel Araştırmalarda Söylem Analizi ve İlkeler) (2007)., MİL BURAK, Detay Yayıncılık, Editör:Yüksel Atila, Mil Burak, Bilim Yasin, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 294, ISBN:978-9944-223-19-5, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No:
- Nitel Araştırma Neden Nasıl Niçin, Bölüm adı:(Araştırmalarda Gömülü Teori Oluşturma) (2007)., MİL BURAK, Detay Yayıncılık, Editör:Yüksel Atila, Mil Burak, Bilim Yasin, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 294, ISBN:978-9944-223-19-5, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No:
- Nitel Araştırma Neden Niçin Nasıl, Bölüm adı:(Nitel Araştırma Tekniği Olarak Görüşme) (2007)., MİL BURAK, Detay Yayıncılık, Editör:Yüksel Atila, Mil Burak, Bilim Yasin, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 294, ISBN:978-9944-223-19-5, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No:
- Nitel Araştırma Neden Niçin Nasıl, Bölüm adı:(Göstergebilim Kullanarak Niteli Çözümleme) (2007)., MİL BURAK, Detay Yayıncılık, Editör:Yüksel Atila, Mil Burak, Bilim Yasin, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 294, ISBN:978-9944-223-19-5, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No:
- Nitel Araştırma Neden Niçin Nasıl, Bölüm adı:(Yorumlayıcı (Hermeneutik) Araştırma Süreci ve Çeşitleri) (2007)., MİL BURAK, Detay Yayıncılık, Editör:Yüksel Atila, Mil Burak, Bilim Yasin, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 294, ISBN:978-9944-223-19-5, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No:2673385)
D. Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler :
- TANDOĞAN UĞUR, DİNÇEL BATUHAN, MİL BURAK (2021). Restoran İşletmeleri İçin Bir Mobil Uygulama Önerisi ve Öneriye Yönelik Tutumların Belirlenmesi. Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 5(4), 2380-2402., Doi: 10.26677/TR1010.2021.877 (Kontrol No: 7695700)
- MİL BURAK,DİRİCAN CÜNEYT (2018). Endüstri 4.0 Teknolojileri ve Turizme Etkileri. Journal of Multidisciplinary Academic Tourism (JOMAT), 1(3), 1-9., Doi: https://doi.org/10.31822/jomat.347736 (Kontrol No: 4434562)
- DALKILIÇ GÜLŞAH,MİL BURAK (2017). Rekreasyon-Animasyon Hizmetlerinin Sınıflandırılması ve Otel İşletmelerindeki Öneminin Değerlendirilmesi. Beykoz Akademi Dergisi, 5(2), 40-72., Doi: 10.14514/BYK.m.21478082.2017.5/2.40-72 (Kontrol No: 4159078)
- MİL BURAK (2016). Türkiye de Turizm Teşvik Politikalarına Kronolojik Yaklaşım. Ekonomi, Yönetim ve Sosyal Araştırmalar Dergisi, 1(1), 1-16. (Kontrol No: 2760184)
E. Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildiriler:
- DİRİCAN CÜNEYT,MİL BURAK (2017). Endüstri 4.0 Teknolojileri ve Turizm: Sanal/Artırılmış Gerçeklik, Hologram, Robotların Turizm Ekonomisine ve İşletmelerine Finansal Katkısı. 18. Ulusal Turizm Kongresi, 1(1), 37-47. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4168714)
- MİL BURAK,DALKILIÇ GÜLŞAH (2017). Kırsal Alan Rekreasyonundan Kent içi Rekreasyonuna: Oryantiring. 5. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi.. 5. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:3614651)
- MİL BURAK,ALBAYRAK ASLI,KÜÇÜKALTAN DERMAN (2016). Dünyanın ”En İyi” Restoranları ve Türk Yemeklerine İlişkin Bir Değerlendirme. 17. Ulusal turizm kongresi, 1(1), 603-612. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4168703)
- DENK ERKAN,MİL BURAK (2016). Erzurum Oltu İlçesinin Kırsal Turizm Potansiyeli ve Yerel Halkın Turizm Algılamaları. 5. ULUSAL KIRSAL TURİZM KONGRESİ, 21-21. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:2822110)
- ALBAYRAK ASLI,MİL BURAK,KÜÇÜKALTAN DERMAN (2015). Uluslararası Barışı Zedeleyen Turizm Odaklı Küresel Teröre Yönelik Karşılaştırmalı Bir Yaklaşım. 16. Ulusal Turizm Kongresi, 1037-1052. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:1694753)
- ALBAYRAK ASLI,MİL BURAK,KÜÇÜKALTAN DERMAN (2015). ULUSLARARASI BARIŞI ZEDELEYEN TURİZM ODAKLI KÜRESELTERÖRE YÖNELİK KARŞILAŞTIRMALI BİR YAKLAŞIM. 16. Ulusal Turizm Kongresi, 1(1), 1037-1052. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:2551095)
- MİL BURAK,DENK ERKAN (2015). Erzurum Mutfağı Yöresel Ürünlerinin Otel Restoran Menülerinde Kullanım Düzeyi Palandöken Örneği. 4. ULUSAL KIRSAL TURİZM KONGRESİ, 22-22. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:2284450)
- MİL BURAK,ALBAYRAK ASLI (2015). Çatalca Bölgesinin Kırsal Turizm Potansiyeli ve Bölge Halkının Kırsal Turizme İlişkin Görüşleri. 3. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu, 1(1) (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4453276)
- MİL BURAK (2009). Yemek Pişirmeden Gastronomiye Uzanan Bakış Açısıyla Küreselleşen Yemek. III. Ulusal Gastronomi Sempozyumu (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:1098407)
Teknik Not, Vaka Takdimi, Araştırma notu vb.
- Teknik Not, MİL BURAK (2017). II. Uluslararası Gastronomi Kongresi İzmir’in Ardından…. Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi, 28(1), 204-206. (Yayın No: 4166948)
- Teknik Not, MİL BURAK (2015). Gıda İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon İşletmelerin Sorumlulukları. Gıda Gündemi(8), 40-43. (Yayın No: 2630461)
- Teknik Not, MİL BURAK,YÜKSEL ATİLA (2007). Kesin e ACABA Sorusunu Sordurmak Nedir Nasıl olabilir. Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, 4(2), 42-47. (Yayın No: 2620793)
Editörlük
- Journal of Gastronomy, Hospitality, and Travel (JOGHAT) (Alan endeksleri), Dergi, Yayın Kurulu Üyeliği, www.joghot.org, 01.06.2018
- Journal of Travel and Tourism Research (Alan endeksleri), Dergi, Yrd. Editör, Kılıç Matbaa 2011
- Journal of Travel and Tourism Research (Alan endeksleri), Dergi, Yrd. Editör, Kılıç Matbaa 2010
- Journal of Travel and Tourism Research (Alan endeksleri), Dergi, Yrd. Editör, Kılıç Matbaa 2009
- Journal of Travel and Tourism Research (Alan endeksleri), Dergi, Yrd. Editör, Kılıç Matbaa 2008
- Journal of Travel and Tourism Research (Alan endeksleri), Dergi, Yrd. Editör, Kılıç Matbaa 2007
- Nitel Araştırma Neden Nasıl Niçin, Kitap, Editör, Detay Yayıncılık
Üniversite Dışı Deneyim
- 2002 - 2002 - Kat Hizmetleri - Denali Princess Wilderness Lodge, (Ticari (Özel))
- 2001 - 2001 - Restaurant - Kalimera Aktiv Hotel Miramare Beach Corfu, (Ticari (Özel))
- 2001 - 2001 - Resepsiyon - Mersin HiltonSA, (Ticari (Özel))
- 1996 - 1998 - Mutfak - Renaissance Polat İstanbul Hotel, (Ticari (Özel))
Sertifika
- 59194 - Yunanistan Dış İşleri Bakanlığı Eğitim Programı Sertifikası, Teorik ve Uygulamalı Turizm Eğitimi, Hotel School of Anavyssos, Sertifika, 08.07.2001 -14.09.2001 (Uluslararası)
Kurs
- 59227 - International Cruise Management Course, University of South Florida Sarasota-Manatee Uluslararası Kruvaziyer Turizmi Kursu, Bahamalar, Kurs, 11.03.2013 -16.03.2013 (Uluslararası)
Çalışma
- 59820 - V. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi, Kongre Sekreteri, Marmaris-İçmeler, Çalışma, 18.05.2016 -22.05.2016 (Ulusal)
- 59253 - International Gastronomic Tourism Congress, Bilim Kurulu Üyeliği ve Oturum Başkanlığı, Fuar İzmir, Çalışma, 10.12.2015 -12.12.2015 (Uluslararası)
- 59263 - IV. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi, Oturum Başkanlığı, Afyon İkbal Termal Otel, Çalışma, 08.10.2015 - 11.10.2015 (Ulusal)
- 64124 - Turizm Profesyonelleri Konferansı, Yiyecek İçecek Sektöründe Aşçılık Eğitiminin Önemi, Adıyaman Üniversitesi, Çalışma, 29.11.2012 -29.11.2012 (Ulusal)
Çalıştay
- 52911 - VII. Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı, Gastronomi Eğitimi Arama konferansı, Antalya Expo Center, Çalıştay, 26.02.2015 -27.02.2015 (Ulusal)