logo

Prof. Dr. Burak MİL

Prof. Dr. Burak MİL

Öğrenim Bilgisi

Doktora - 2006 - 13 / Haziran / 2012 : ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (DR)

Tez adı: Alan Algısının Turistlerin Yemek Deneyimi Memnuniyetine Etkileri (2012) Tez Danışmanı:(ATİLA YÜKSEL)

Yüksek Lisans - 2003 - 2006 : MERSİN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (YL) (TEZLİ)

Tez adı: Turizm Endüstrisinde İş Görüşmelerinin Aday Açısından Değerlendirilmesi (2006) Tez Danışmanı:(MUSTAFA TEPECİ)

Lisans - 1998 - Mayıs / 2003 MERSİN ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK BÖLÜMÜ

Akademik Görevler

Doçent - İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ/SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PR. (TAM BURSLU))

Doçent - 2017 - 2019 - İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ/UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU)

Yardımcı Doçent - 2014 - 2017 - İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ/UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ)

Öğretim Görevlisi (DR) - 2013 - 2014 - University of South Florida/COLLEGE OF HOSPITALITY AND TECHNOLOGY LEADERSHIP/TURİZM)

Öğretim Görevlisi : 2017 - 2013 - ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ/DİDİM MESLEK YÜKSEKOKULU/OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ)

Araştırma Görevlisi - 2004 - 2007 : MERSİN ÜNİVERSİTESİ/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK BÖLÜMÜ)

YÖNETİLEN TEZLER

Yüksek Lisans

2022

1. HASKOL TAN, (2022). Sosyal Medya İstihbaratı ile Twitter Gündemlerinin PANAS-T Ölçeğine Göre İncelenmesi, Milli Savunma Üniversitesi->Atatürk Stratejik Araştırmalar ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü- >İstihbarat Çalışmaları Ana Bilim Dalı (Devam Ediyor)

2020

2. KARTAL FATİH, (2020). Otel işletmelerinde kullanılan anahtar performans göstergelerinin iş verimliliği açısından değerlendirilmesi, İstanbul Arel Üniversitesi->Lisansüstü Eğitim Enstitüsü->İşletme Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)

2019

3. RAHGOZAR MILAD, (2019). İranlı turistlerin destinasyon seçimini etkileyen faktörler: Van ilinde bir araştırma, İstanbul Arel Üniversitesi->Sosyal Bilimler Enstitüsü->İşletme Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)

4. HEPSEVİM AYDIN, (2019). Otel çalışanlarının kariyer planlama hedeflerinin incelenmesi: İstanbul ili örneği, İstanbul Arel Üniversitesi->Sosyal Bilimler Enstitüsü->Diğer (Tamamlandı)

2018

5. ÖRNEK ERHAN, (2018). Bithynia'dan Prusias'a Osmanlı'dan günümüze Bursa yöresi mutfak ürünleri: Otel menülerinde kullanım düzeyi üzerine bir araştırma, İstanbul Arel Üniversitesi->Sosyal Bilimler Enstitüsü->İşletme Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)

2017

6. DALKILIÇ GÜLŞAH, (2017). Otel işletmelerinde rekreasyon ve boş zaman değerlendirmeleri: Yönetimsel bir yaklaşım, İstanbul Arel Üniversitesi->Sosyal Bilimler Enstitüsü->İşletme Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)

7. DENİZ GİZEM, (2017). İnternet üzerinden turizm ürünü satın alma davranışları: X kuşağı üzerine bir araştırma, İstanbul Arel Üniversitesi->Sosyal Bilimler Enstitüsü->İşletme Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)

8. EVİN DİLAN, (2017). 2003-2016 yılları arasındaki terör eylemlerinin Türkiye'ye Turistik talep üzerine etkisi: Marmara, Ege ve Akdeniz bölgeleri arasında karşılaştırmalı bir yaklaşım, İstanbul Arel Üniversitesi->Sosyal Bilimler Enstitüsü->İşletme Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)

Projelerde Yaptığı Görevler:

1. Pine Avenue Edible Garden Products, Diğer (Uluslararası), Uzman, ECHO ve University of Florida, 02/08/2013 - 18/11/2013 (ULUSLARARASI)

İdari Görevler

Bölüm Başkanı - 2019 : İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ/SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PR. (TAM BURSLU)

Yönetim Kurulu Üyeliği - 2015 : İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ/UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

Dekan Yardımcısı - 20.11.2019-09.01.2022 : İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ/SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ

Bölüm Başkanı - 2017 - 2019 : İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ/UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ

MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı - 2015 - 2019 : İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ/UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı - 2010 - 2013 : ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ/DİDİM MESLEK YÜKSEKOKULU

Yönetim Kurulu Üyeliği - 2010 - 2013 : ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ/DİDİM MESLEK YÜKSEKOKULU

Dersler

2022-2023

Lisans

  • Professional Cuisine-II - İngilizce - 4
  • Profesyonel Mutfak Uygulamaları II - Türkçe - 4

Yüksek Lisans

  • Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği - Türkçe - 3

Doktora

  • Gastronomide Teknolojik Gelişmeler - Türkçe - 3
  • Sosyal Bilimlerde İleri Araştırma Yöntemleri - Türkçe - 3

Lisans

  • İspanyol Mutfağı Uygulamaları - Türkçe - 4
  • Professional Cuisine-I - İngilizce - 4
  • Türk Mutfağı Uygulamaları - Türkçe - 4
  • Profesyonel Mutfak Uygulamaları-II - Türkçe - 4

Yüksek Lisans

  • Karşılaştırmalı Mutfak Kültürleri ve Uygulamaları - Türkçe - 3
  • Araştırma Yöntemleri ve Bilim Etiği - Türkçe - 3
  • Biyoistatistik - Türkçe - 3
  • Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği - Türkçe - 3

2020-2021

Lisans

  • Mutfak Terminolojisi ve Matematiği - Türkçe - 3
  • Gıda Teknolojisi - Türkçe - 3
  • Yiyecek İçecek Servisi Teknikleri - Türkçe - 3
  • Profesyonel Mutfak Uygulamaları-I - Türkçe - 4
  • Ekmek ve Unlu Mamuller - Türkçe - 4
  • Fransız Mutfağı Uygulamaları - Türkçe - 4

Yüksek Lisans

  • İleri Araştırma Yöntemleri - Türkçe - 3

Eserler

Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler:

  1. DENK ERKAN, SANALAN BİLİCİ NİLGÜN, MİL BURAK (2021). Georaphically Marked Product Preception of Tourism Students A Research in Erzurum. Journal of Islamic Financial Studies (Yayın No: 7498175)
  2. DALKILIÇ GÜLŞAH,MİL BURAK (2017). Otel İşletmelerinde Rekreasyon ve Boş Zaman Yönetimi: Sahil Otelleri Örneği. Journal of Interpretation Management and Method (JIMM), 5(1), 29-42. (Yayın No: 3614712)
  3. DENK ERKAN,MİL BURAK (2016). Erzurum Oltu İlçesinin Kırsal Turizm Potansiyeli ve Yerel Halkın turizm Algılamaları. International Journal of Social and Economic Sciences, 6(2), 7-15. (Yayın No: 4159341)
  4. MİL BURAK,ALBAYRAK ASLI,TOKER MEHMET EMRE (2015). Çatalca Bölgesinin Kırsal Turizm Potansiyeli ve Bölge Halkının Kırsal Turizme İlişkin Görüşleri. International Journal of Social and Economic Sciences, 5(1), 61-68. (Yayın No: 1694720)
  5. MİL BURAK,DENK ERKAN (2015). Erzurum Mutfağı Yöresel Ürünlerinin Otel Restoran Menülerinde Kullanım Düzeyi Palandöken Örneği. International Journal of Social and Economic Sciences, 5(2), 1-7. (Yayın No: 1694725)

B. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında (proceedings) basılan bildiriler :

  1. MİL BURAK,TEZEL MUSTAFA (2019). Menü Planlaması ve Fiyatlandırma Yöntemleri: İstanbul A la Carte Restoranları Uygulaması. 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, 1(1), 239-249. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:5704718)
  2. TEPECİ MUSTAFA,MİL BURAK (2016). Antalya sahil otel restoranlarında çalışan hırsızlığı örgütsel adalet algılarının etkisi. 3rd International Congress of Tourism & Management Researches. Antalya, 407-425. (Tam Metin Bildiri/)(Yayın No:2955860)
  3. MİL BURAK,KÜÇÜKALTAN DERMAN (2015). Aynı Sofrada İki Ülke Mi Türk ve Yunan Mutfaklarının Karşılaştırmalı Analizi. I. Avrasya Uluslararası Turizm Kongresi: Güncel Konular, Eğilimler ve Göstergeler, 1, 372-382. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:1694745)
  4. TEPECİ MUSTAFA,MİL BURAK (2007). Applicant Reactions to Employment Interviews in the Hotel Industry. Third International Conference on Business, Management and Economics (ICBME), 173-191. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:1098406)
  5. TEPECİ MUSTAFA,MİL BURAK (2005). Applicant Reactions to Employment Interviews in the Coastal Hotels in Turkey. International Congress on Coastal Marine Tourism(1), 445-455. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:1098405)

C. Yazılan ulusal/uluslararası kitaplar veya kitaplardaki bölümler:

C2. Yazılan ulusal/uluslararası kitaplardaki bölümler:

  1. The Evaluations and Researches in Social Sciences and Humanities, Bölüm adı:(VIRTUAL REALITY IN GASTRONOMY: EVALUATION OF REALITY THEORIES) (2021)., NEGÜZEL FATİH KÜRŞAT, MİL BURAK, Livre de Lyon, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 410, ISBN:978-2-38236-187-0, İngilizce(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 7695697)
  2. Dünya Mutfak Kültürleri, Bölüm adı:(İngiliz Mutfağı) (2020)., ERDOĞAN TANER, MİL BURAK, BETA BASIM YAYIM, Editör:Nilüfer ŞAHİN PERÇİN, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 391, ISBN:978-605-242-880-1, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 6920385)
  3. Profesyonel Aşçılık, Bölüm adı:(Etleri ve Av Etlerini Pişirme) (2019)., MİL BURAK, Nobel Yayıncılık, Editör:Denizci, Elif, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 1026, ISBN:9786059746939, Türkçe(Kitap Tercümesi), (Yayın No: 5704678)
  4. Gastronomi Olgusuna Sosyolojik Bakış, Bölüm adı:(Kültürel Sermaye Birikimi Olarak Gastronomi) (2019)., MİL BURAK, Detay Yayıncılık, Editör:Avcıkurt, Cevdet Sarıoğlan Mehmet, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 119, ISBN:9786052541623, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 5704657)
  5. Turizmde Güncel Konu ve Eğilimler II, Bölüm adı:(Turizmde Dijital Teknoloji) (2018)., GENÇER KANSU,MİL BURAK, Detay Yayıncılık, Editör:Aydın Şule, Boz Mustafa, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 424, ISBN:978-605-254-042-8, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 4885722)
  6. Afrika Politikası: 21. Yüzyılda Güvenlik, Refah ve Demokrasi Arayışı, Bölüm adı:(Güvenlik ve Afrika Turizminin Değişen Yüzü) (2017)., MİL BURAK,KÜÇÜKALTAN DERMAN, Beta Yayıncılık, Editör:Hasret Çomak, Caner Sancaktar, Huriye Yıldırım Çinar, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 893, ISBN:9786053338444, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 4168696)
  7. Menü Yönetimi, Bölüm adı:(Menü Türleri) (2016)., MİL BURAK,KÜÇÜKALTAN DERMAN, Anadolu Üniversitesi, Editör:Yılmaz Hakan, Türkçe(Ders Kitabı), (Yayın No: 2724358) 7. Turizm Konaklama ve Seyahat İşletmeciliği, Bölüm adı:(Çekim Yerleri ve Eğlence Merkezleri) (2016)., MİL BURAK, Nobel Akademik Yayıncılık, Editör:Tuna, Muharrem, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 408, ISBN:978-605-320-296-7, Türkçe(Kitap Tercümesi), (Yayın No: 1694776)
  8. Yiyecek İçecek Yönetimi, Bölüm adı:(Yiyecek İçecek Endüstrisinde Yeni Trendler) (2016)., MİL BURAK, Anadolu Üniversitesi, Editör:Doğdubay Murat, Sezerel Hakan, Türkçe(Ders Kitabı), (Yayın No: 2705941)
  9. Dünya Mutfakları I, Bölüm adı:(Meksika Mutfağı) (2016)., MİL BURAK, Anadolu Üniversitesi, Editör:Yılmaz Hakan, Türkçe(Ders Kitabı), (Yayın No: 2705886)
  10. Dünya Mutfakları I, Bölüm adı:(Orta ve Kuzey Amerika Mutfağı) (2016)., MİL BURAK, Anadolu Üniversitesi, Editör:Yılmaz Hakan, Türkçe(Ders Kitabı), (Yayın No: 2705907)
  11. Global Issues and Trends in Tourism, Bölüm adı:(Casino Gaming Tourism: A Case of Macau) (2016)., MİL BURAK,KÜÇÜKALTAN DERMAN, St. Kliment Ohridski University Press, Editör:Cevdet Avcıkurt, Mihaela S. Dinu, Necdet Hacıoğlu, Recep Efe, Abdullah Soykan, Nuray Tetik, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 9, ISBN:978-954-07-4138-3, İngilizce(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 4166976)
  12. Temel Mutfak Teknikleri II, Bölüm adı:(Besin İşleme ve Saklama Yöntemleri) (2016)., MİL BURAK, Anadolu Üniversitesi, Editör:Zencir Ebru, Türkçe(Ders Kitabı), (Yayın No: 2724299)
  13. Yöresel Mutfaklar, Bölüm adı:(Marmara Bölgesinin Yöresel Mutfağı) (2016)., MİL BURAK, Anadolu Üniversitesi, Editör:Zencir Ebru, Türkçe(Ders Kitabı), (Yayın No: 2724329)
  14. Tourism Environment and Sustainability, Bölüm adı:(Basic Motivators and Hierarchical Model of Gastronomy Tourism) (2015)., MİL BURAK, St. Kliment Ohridski University Press, Editör:Avcıkurt Cevdet, Dinu Mihaela Sofia, Hacıoğlu Necdet, Efe Recep, Soykan Abdullah, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 779, ISBN:978-954-07-4021-8, İngilizce(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 1694740)
  15. Uluslararası Güvenlik Yeni Politikalar Stratejiler ve Yaklaşımlar, Bölüm adı:(Terör ve Turizm) (2015)., KÜÇÜKALTAN DERMAN,MİL BURAK, Beta Yayınları, Editör:Çomak Hasret, Sancaktar Caner, Demir Sertif, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 854, ISBN:978-605-333-536-8, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 2620740)
  16. Yiyecek İçecek Servisi, Bölüm adı:(Serviste Kullanılan Yeni Teknikler) (2015)., MİL BURAK, Beta Yayınları, Editör:Küçükaltan, Derman, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 224, ISBN:978-605-333- 382-1, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 1694756)
  17. Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler Kavramlar Yaklaşımlar Başarı Hikayeleri, Bölüm adı:(Yeme Ortamı ve Etkileri) (2014)., MİL BURAK, Detay Yayıncılık, Editör:Osman Nuri Özdoğan, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 226, ISBN:9786054940523, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 1098403)
  18. Tourist Satisfaction and Complaining Behavior Measurement and Management Issues in the Tourism and Hospitality Industry, Bölüm adı:(Do We Need to Change the Research Perspective to Better Understand Customer Dissatisfaction? How Could It Be?) (2008)., MİL BURAK,YÜKSEL
  19. ATİLA, Nova Science Publishers, Editör:Yuksel, Atila, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 318, ISBN:978-1-60456-002-2, İngilizce(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 68179)
  20. Nitel Araştırma Neden Nasıl Niçin, Bölüm adı:(Nitel Araştırmalarda Söylem Analizi ve İlkeler) (2007)., MİL BURAK, Detay Yayıncılık, Editör:Yüksel Atila, Mil Burak, Bilim Yasin, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 294, ISBN:978-9944-223-19-5, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No:
  21. Nitel Araştırma Neden Nasıl Niçin, Bölüm adı:(Araştırmalarda Gömülü Teori Oluşturma) (2007)., MİL BURAK, Detay Yayıncılık, Editör:Yüksel Atila, Mil Burak, Bilim Yasin, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 294, ISBN:978-9944-223-19-5, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No:
  22. Nitel Araştırma Neden Niçin Nasıl, Bölüm adı:(Nitel Araştırma Tekniği Olarak Görüşme) (2007)., MİL BURAK, Detay Yayıncılık, Editör:Yüksel Atila, Mil Burak, Bilim Yasin, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 294, ISBN:978-9944-223-19-5, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No:
  23. Nitel Araştırma Neden Niçin Nasıl, Bölüm adı:(Göstergebilim Kullanarak Niteli Çözümleme) (2007)., MİL BURAK, Detay Yayıncılık, Editör:Yüksel Atila, Mil Burak, Bilim Yasin, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 294, ISBN:978-9944-223-19-5, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No:
  24. Nitel Araştırma Neden Niçin Nasıl, Bölüm adı:(Yorumlayıcı (Hermeneutik) Araştırma Süreci ve Çeşitleri) (2007)., MİL BURAK, Detay Yayıncılık, Editör:Yüksel Atila, Mil Burak, Bilim Yasin, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 294, ISBN:978-9944-223-19-5, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No:2673385)

D. Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler :

  1. TANDOĞAN UĞUR, DİNÇEL BATUHAN, MİL BURAK (2021). Restoran İşletmeleri İçin Bir Mobil Uygulama Önerisi ve Öneriye Yönelik Tutumların Belirlenmesi. Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 5(4), 2380-2402., Doi: 10.26677/TR1010.2021.877 (Kontrol No: 7695700)
  2. MİL BURAK,DİRİCAN CÜNEYT (2018). Endüstri 4.0 Teknolojileri ve Turizme Etkileri. Journal of Multidisciplinary Academic Tourism (JOMAT), 1(3), 1-9., Doi: https://doi.org/10.31822/jomat.347736 (Kontrol No: 4434562)
  3. DALKILIÇ GÜLŞAH,MİL BURAK (2017). Rekreasyon-Animasyon Hizmetlerinin Sınıflandırılması ve Otel İşletmelerindeki Öneminin Değerlendirilmesi. Beykoz Akademi Dergisi, 5(2), 40-72., Doi: 10.14514/BYK.m.21478082.2017.5/2.40-72 (Kontrol No: 4159078)
  4. MİL BURAK (2016). Türkiye de Turizm Teşvik Politikalarına Kronolojik Yaklaşım. Ekonomi, Yönetim ve Sosyal Araştırmalar Dergisi, 1(1), 1-16. (Kontrol No: 2760184)

E. Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildiriler:

  1. DİRİCAN CÜNEYT,MİL BURAK (2017). Endüstri 4.0 Teknolojileri ve Turizm: Sanal/Artırılmış Gerçeklik, Hologram, Robotların Turizm Ekonomisine ve İşletmelerine Finansal Katkısı. 18. Ulusal Turizm Kongresi, 1(1), 37-47. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4168714)
  2. MİL BURAK,DALKILIÇ GÜLŞAH (2017). Kırsal Alan Rekreasyonundan Kent içi Rekreasyonuna: Oryantiring. 5. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi.. 5. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:3614651)
  3. MİL BURAK,ALBAYRAK ASLI,KÜÇÜKALTAN DERMAN (2016). Dünyanın ”En İyi” Restoranları ve Türk Yemeklerine İlişkin Bir Değerlendirme. 17. Ulusal turizm kongresi, 1(1), 603-612. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4168703)
  4. DENK ERKAN,MİL BURAK (2016). Erzurum Oltu İlçesinin Kırsal Turizm Potansiyeli ve Yerel Halkın Turizm Algılamaları. 5. ULUSAL KIRSAL TURİZM KONGRESİ, 21-21. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:2822110)
  5. ALBAYRAK ASLI,MİL BURAK,KÜÇÜKALTAN DERMAN (2015). Uluslararası Barışı Zedeleyen Turizm Odaklı Küresel Teröre Yönelik Karşılaştırmalı Bir Yaklaşım. 16. Ulusal Turizm Kongresi, 1037-1052. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:1694753)
  6. ALBAYRAK ASLI,MİL BURAK,KÜÇÜKALTAN DERMAN (2015). ULUSLARARASI BARIŞI ZEDELEYEN TURİZM ODAKLI KÜRESELTERÖRE YÖNELİK KARŞILAŞTIRMALI BİR YAKLAŞIM. 16. Ulusal Turizm Kongresi, 1(1), 1037-1052. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:2551095)
  7. MİL BURAK,DENK ERKAN (2015). Erzurum Mutfağı Yöresel Ürünlerinin Otel Restoran Menülerinde Kullanım Düzeyi Palandöken Örneği. 4. ULUSAL KIRSAL TURİZM KONGRESİ, 22-22. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:2284450)
  8. MİL BURAK,ALBAYRAK ASLI (2015). Çatalca Bölgesinin Kırsal Turizm Potansiyeli ve Bölge Halkının Kırsal Turizme İlişkin Görüşleri. 3. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu, 1(1) (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4453276)
  9. MİL BURAK (2009). Yemek Pişirmeden Gastronomiye Uzanan Bakış Açısıyla Küreselleşen Yemek. III. Ulusal Gastronomi Sempozyumu (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:1098407)

Teknik Not, Vaka Takdimi, Araştırma notu vb.

  1. Teknik Not, MİL BURAK (2017). II. Uluslararası Gastronomi Kongresi İzmir’in Ardından…. Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi, 28(1), 204-206. (Yayın No: 4166948)
  2. Teknik Not, MİL BURAK (2015). Gıda İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon İşletmelerin Sorumlulukları. Gıda Gündemi(8), 40-43. (Yayın No: 2630461)
  3. Teknik Not, MİL BURAK,YÜKSEL ATİLA (2007). Kesin e ACABA Sorusunu Sordurmak Nedir Nasıl olabilir. Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, 4(2), 42-47. (Yayın No: 2620793)

Editörlük

  1. Journal of Gastronomy, Hospitality, and Travel (JOGHAT) (Alan endeksleri), Dergi, Yayın Kurulu Üyeliği, www.joghot.org, 01.06.2018
  2. Journal of Travel and Tourism Research (Alan endeksleri), Dergi, Yrd. Editör, Kılıç Matbaa 2011
  3. Journal of Travel and Tourism Research (Alan endeksleri), Dergi, Yrd. Editör, Kılıç Matbaa 2010
  4. Journal of Travel and Tourism Research (Alan endeksleri), Dergi, Yrd. Editör, Kılıç Matbaa 2009
  5. Journal of Travel and Tourism Research (Alan endeksleri), Dergi, Yrd. Editör, Kılıç Matbaa 2008
  6. Journal of Travel and Tourism Research (Alan endeksleri), Dergi, Yrd. Editör, Kılıç Matbaa 2007
  7. Nitel Araştırma Neden Nasıl Niçin, Kitap, Editör, Detay Yayıncılık

Üniversite Dışı Deneyim

  • 2002 - 2002 - Kat Hizmetleri - Denali Princess Wilderness Lodge, (Ticari (Özel))
  • 2001 - 2001 - Restaurant - Kalimera Aktiv Hotel Miramare Beach Corfu, (Ticari (Özel))
  • 2001 - 2001 - Resepsiyon - Mersin HiltonSA, (Ticari (Özel))
  • 1996 - 1998 - Mutfak - Renaissance Polat İstanbul Hotel, (Ticari (Özel))

Sertifika

  • 59194 - Yunanistan Dış İşleri Bakanlığı Eğitim Programı Sertifikası, Teorik ve Uygulamalı Turizm Eğitimi, Hotel School of Anavyssos, Sertifika, 08.07.2001 -14.09.2001 (Uluslararası)

Kurs

  • 59227 - International Cruise Management Course, University of South Florida Sarasota-Manatee Uluslararası Kruvaziyer Turizmi Kursu, Bahamalar, Kurs, 11.03.2013 -16.03.2013 (Uluslararası) 

Çalışma

  • 59820 - V. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi, Kongre Sekreteri, Marmaris-İçmeler, Çalışma, 18.05.2016 -22.05.2016 (Ulusal)
  • 59253 - International Gastronomic Tourism Congress, Bilim Kurulu Üyeliği ve Oturum Başkanlığı, Fuar İzmir, Çalışma, 10.12.2015 -12.12.2015 (Uluslararası)
  • 59263 - IV. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi, Oturum Başkanlığı, Afyon İkbal Termal Otel, Çalışma, 08.10.2015 - 11.10.2015 (Ulusal)
  • 64124 - Turizm Profesyonelleri Konferansı, Yiyecek İçecek Sektöründe Aşçılık Eğitiminin Önemi, Adıyaman Üniversitesi, Çalışma, 29.11.2012 -29.11.2012 (Ulusal)

Çalıştay

  • 52911 - VII. Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı, Gastronomi Eğitimi Arama konferansı, Antalya Expo Center, Çalıştay, 26.02.2015 -27.02.2015 (Ulusal)