Bu eğitim, hijyen standartlarını ve sağlık güvenliğini yükseltmeyi hedefler ve yönetmelik kapsamında belirlenen iş kollarında çalışanların alması gerekmektedir. Eğitim, uzaktan online olarak yapılmaktadır. Sınavdan başarılı olunduktan sonra katılımcılar, belgelerini e-Devlet üzerinden sorgulayabilirler.
Hijyen Eğitimi
Geri Dön
-
Eğitime Genel Bakış
-
Eğitim İçeriği
-
Eğitmenler
Hijyen ile İlgili Temel Kavramlar ve Önemi
Hijyen ve Sanitasyon Kuralları
Bozulma Türleri
Besin Pişirmede, Soğutmada ve Sunmada Hijyen
Mutfak Ortamında Uyulması Gereken Hijyen ve Sanitasyon İlkeleri
Gıda Hijyen Yönetmeliği
Kişisel Hijyen
Gıda Güvenliğinin Önemi
Kimler Katılabilir?
- Gıda sektöründe çalışan kişiler,
- Temizlik işleriyle ilgilenen kişiler,
- Laboratuvarda çalışan kişiler,
- Sağlık çalışanları,
- Restoranda çalışanlar,
- Aşçılar,
- İlgili alanda sertifika almak isteyenler,
- Temel hijyen kurallarını öğrenmek isteyen herkes.

DR. ÖĞR. ÜYESİ
HEYSEM SUAT BATU