Dr. Öğr. Üyesi Pervin BİLGİNER

İstanbul Kent Üniversitesi Ortodonti Ana Bilim Dalı Dr Öğretim Üyesi

PROFİL

1968 Bulgaristan doğumludur. Ortodonti doktorasını 1998 yılında Marmara Üniversitesinde tamamladıktan sonra çalışmalarını serbest ortodontist olarak kendi kliniğinde sürdürmüştür. 2010 yılından bu yana tüm şeffaf plak tekniklerinin sertifika programlarını alarak zaman içerisinde çeşitli marka plakları kendi çalışma pratiğinde deneyimlemiştir.

Ayrıca bu konuda pek çok yüz yüze ve online eğitim, kongre ve kurslara katıldıktan sonra, Mart 2020 de çok ani bir kararla vakalarının tamamını şeffaf plaklar teknolojisi ve tekniği ile tedavi etmeyi seçmiş ve 2022 yılı boyunca İtalya’da Torino Devlet üniversitesindeki 8 aylık ikinci derece ‘Master in Aligner Orthodontics’ programını tamamlayarak tüm araştırma ve çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırmıştır.

2023 ocak itibarı ile İstanbul kent Üniversitesinde yeterlilik sonrası dönemdeki doktora öğrencilerine iki dönem şeffaf plak dersi vermiştir. Önümüzdeki dönemde kurum içi ve dışında vereceği kurs, araştırma, yayın ve makalelerle çalışmalarına devam etmeyi planlamaktadır.

DENEYİM

İstanbul Kent Üniversitesi Diş Hekimliği Ortodonti Ana Bilim Dalı Dr öğretim üyesi ve Şeffaf plaklar dersi eğitmeni 2023 ocak-halen

Dr. Pervin Bilginer özel ortodonti muayenehanesi ve bir çok hastane ve poliklinikte  danışman serbest ortodontist 1993-2023 (30 yıl)-halen

EĞİTİM

• Universita degli Studi Di Torino -ortodontide şeffaf plaklar ikinci derece master programı. - 2022
  • Goethe Institut 2019-2022 (almanca)
  • Marmara Üniversitesi Ortodonti Ana Bilim Dalı Doktora programı 1993-1998
  • Marmara Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi lisans eğitimi 1987-1992
  • Galatasaray Lisesi 1979-1987 (ortaöğretim ve lise: fransızca, ingilizce)
  • Kültür Koleji -ilköğrenim (ingilizce)

DİLLER

İngilizce, Fransızca, Almanca, Bulgarca.