Dr. Öğr. Üyesi Çağrı KARA

Çağrı Kara, lisans eğitimini 2010 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamlamıştır. İlgi alanı olan iletişim branşında araştırma yapma isteği ile Marmara Üniversitesi Kişilerarası İletişim Yüksek Lisans Programı’na başlamıştır. “Medya Okuryazarlığı ve Siber Zorbalık” üzerine yazdığı tez ile yüksek lisansı tamamlamasının hemen ardından Marmara Üniversitesi Kişilerarası İletişim A.B.D. Doktora Programı’nda eğitime başlamıştır. 2023 Nisan ayında doktorasını tamamlamıştır.

“Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadın Araştırmaları”, “Medya ve Etik”, “Medyanın Ekonomi Politiği” ve “Medya Okuryazarlığı” alanlarında akademik çalışmalar yürüten Çağrı Kara’nın çalışmaları kitap bölümleri ve makaleler olarak yayınlanmıştır.

2019 yılından itibaren İstanbul Kent Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nde Eğitim Uzmanı olarak kurumsal çalışma hayatını sürdüren Çağrı Kara, “Kişisel Gelişim”, “Etkili İletişim ve Güzel Konuşma”, “Kişilerarası İletişim”, “Halkla İlişkiler”, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadın Çalışmaları”, “Yazım Becerileri”, “Zaman Yönetimi”, “Hikaye Yazarlığı” ve “İletişim Etiği” eğitimleri vermektedir.