Arş. Gör. Yeliz BAYLAN
Doğum Tarihi: 19.05.1993
Doğum Yeri: Kadıköy/İstanbul
Akademik Unvanı: Araştırma Görevlisi
Bildiği Yabancı Diller (Puan ve Yılı): İngilizce 58,75 (2023)
Uzmanlık Alanı:
| Derece | Bölüm/Program | Üniversite | Yıl |
| Lisans | Gastronomi ve Mutfak Sanatları | Yeditepe Üniversitesi | 2014 - 2018 / 2012 - 2017 |
| Y. Lisans | Gastronomi ve Mutfak Kültürü | Yeditepe Üniversitesi | 2020 - 2023 |
| Doktora | - | 2021 - Halen | |
| Doç. / Prof. | - |
Görevler:
| Görev Unvanı | Görev Yeri | Yıl |
| İşletme Sahibi | Masal Cafe | 2019-2023 |
| Demi Chef | Silence İstanbul Hotel & Convention Center | 2019 |
| Pasta Ustası | Dream Hill Business Deluxe Hotel | 2018 |
| Stajyer | Çırağan Sarayı Kempinskii | 2017 |
| Stajyer | Hilton İstanbul Bomonti Hotel & Conference Center | 2016 |
| Araştırma Görevlisi | İstanbul Kent Üniversitesi | 2023 - Devam Ediyor |
Yönetilen Yüksek Lisans Tezleri:
Modifying the visual-texture complexity of foods to direct consumers' attention toward more sustainable options: Turkish Rice Pudding 'Sütlaç' as a Case