
40 Kişi
1 Gün / 6 Saat
Online
KURUMSAL
EĞİTİMLER
DİL EĞİTİMLERİ
Duygu BALIKOĞLU
Eğitim İçeriği
Çocuklar İçin Felsefe (Philosophy for Children), ilk olarak 1970’lerde Amerika’da felsefeci Matthew Lipman’ın çalışmaları çerçevesinde ortaya çıkan bir pedagojidir. Lipman’ın Araştıran Topluluk Metodu (Community of Inquiry Method) bugün dünyada en çok kullanılan metottur. Soruşturan Topluluk Modeli’ne göre etkinlik ortamı, katılımcıların bilgiyi soruşturduğu ve kavramları ayrıntılı bir biçimde incelediği bir topluluk olarak düşünülür.
UNESCO ve Education Endowment Foundation gibi kurumlar, P4C konusunda araştırmalar ve raporlar yayınlamaktadır. Çocuklar İçin Felsefe metodu İngiltere’de yaklaşık 3000 okulda ve Avustralya, ABD, Norveç, Avusturya gibi birçok ülkede yaygın olarak okullarda uygulanmaktadır.
Türkiye'de de çocuklara yönelik yapılan felsefe çalışmaları, çocukların sağlıklı bir biçimde düşünmelerine ve düşündüklerini doğru bir biçimde dile getirmelerine yardımcı olmaktadır.
Programın Amacı
Programın amacı, çocuklar felsefi problemlerle tanışırken, düşünme becerilerini geliştirerek, varsayımları üzerine düşünme ve sorgulama yapacaklar. Çocuklar felsefe yaparken, fikirlerini söylemeyi ve onlara karşı fikirler söylenmesini kişiselleştirmemeyi öğrenirken, topluluk içerisinde aktif katılım gösterme ve düşüncelerini ifade etme, ayrıca başkalarının fikirlerini açıklıkla dinleme becerilerini geliştireceklerdir.
Atölye sonunda ‘Savaş, mutluluk, demokrasi, seçenek ve mecburiyet, özgürlük, sevgi, bireysel kimlik ve iyi insan’ kavramlarını soruşturma konusunda bilgi ve deneyim sahibi olacaklardır.
Katılımcı Profili
8 - 12 yaş arasındaki tüm çocuklar katılabilir.
İçerik ve Süre
Eğitim toplam 2 saat olarak 1 günde (hafta içi / hafta sonu) gerçekleştirilecektir.
Eğitim Yöntemleri
Çocuklar için felsefe yapanların buluştukları ortak nokta, Sokratik yöntemdir, denilebilir. Öğretimde Sokratik yöntem, öğrencilerin benimsedikleri çeşitli değer yargıları (doğruluk, vb.) ile gerçek hayatta yaptıkları seçenekler arasındaki çelişkilerin farkına varmalarını sağlayan klasik bir öğretim tekniğidir.
Eğitim Yeri
Kurslarımız, oldukça merkezi konumda olan üniversitemiz kampüsü olan Taksim Kampüsünde gerçekleştirilmektedir. Kampüse şehrin herhangi bir yerinden metro, otobüs, metrobüs gibi toplu taşıma araçları ile hızlı, rahat ve güvenli bir şekilde ulaşabilirsiniz.
Taksim Kampüsü: İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ Yaşamboyu Eğitim Merkezi (KÜYEM) Cihangir Mahallesi Sıraselviler Caddesi No:71 34433 Beyoğlu/İstanbul
Eğitim Ücreti:
Tarih
Saat
Kontenjan
50 Kişi
Mekan
Yüz Yüze - Taksim Kampüsü
Kurs Süresi
Toplam
750 ₺
Diğer Eğitimler