logo

Necdet KOÇ

Necdet KOÇ

Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat Bölümü’nde tamamlayan Necdet Koç, 1993 yılından bu yana turizm, otel ve yiyecek-içecek sektörlerinin çeşitli kademelerinde çalıştı.  Halihazırda, fine dining konseptinde hizmet sunan Türkiye’nin en köklü işletmelerinden biri olan Sunset Grill & Bar’da “Operasyon Direktörü” olarak aktif iş yaşamına devam etmektedir.

İki nesildir otel işletmecisi olan ailesinin teşviki ile ilk mesleki ve teknik eğitimini İstanbul Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde tamamlamış olan eğitmen, 2016 yılından bu yana çeşitli vakıf üniversitelerinde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da bilgi ve deneyimlerini gastronomi ve turizm öğrencileri ile paylaşmaktadır.

Eğitmen, uzmanlık alanları olan “Restoran Yönetimi”, “Yiyecek & İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrol”, “Mesleki Yabancı Dil (İngilizce)” ve “Restoran Yatırımları ve Mutfak Tasarımı” gibi konularda, üniversiteler ve bağımsız eğitim kurumlarının bünyelerinde eğitimler vermeye devam etmektedir.

Eğitmenin yayımlanmış kitap çalışmaları ise aşağıdaki gibidir:

  • Yiyecek & İçecek İşletmelerinde Performans Analizi: Sayısal ve İstatistikler Yöntemler
    Koç, Necdet, 2015, Detay Yayıncılık, Ankara
  • Restoran Açmak İstiyorum
    Koç, Necdet, 2016, Detay Yayıncılık, Ankara
  • Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler II, (içinde), “Yiyecek İçecek Yatırımları: Hayaller ve Gerçekler”
    Özdoğan, O.N., 2017, Detay Yayıncılık, Ankara
  • English for Gastronomy Students and Professional Chefs – Student’s Book I
    Koç, Necdet, 2021, Rdy Venus Yayıncılık, Kocaeli
  • English for Tourism – Food & Beverage – Student’s Book
    Koç, Necdet – O’Shea, Kevin, 2022, Rdy Venus Yayıncılık, Kocaeli
  • Practical English for Food Service Professionals
    Koç, Necdet, 2022, Rdy Venus Yayıncılık, Kocaeli